w w w . i s t r o - r o m a n i a n . n e t  
Home

Links

Books

News

Culture

Status

Alphabet

Photos



link to us
search
copyright

Ministrul Cristian David s-a întâlnit cu ambasadoarea Republicii Croația

Ministrul delegat pentru pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut miercuri o întâlnire cu ambasadoarea Republicii Croația, Andrea Gustović Ercegovac, unul dintre subiectele abordate fiind statutul românilor și istroromânilor din această țară, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe remis AGERPRES.

Cristian David a subliniat interesul părții române pentru amplificarea relațiilor bilaterale între cele două state și a exprimat satisfacție față de recunoașterea de către Republica Croația a statutului de minoritate națională a românilor și istroromânilor stabiliți în această țară.

În acest sens, Andrea Gustović Ercegovac a manifestat deschidere pentru recunoașterea minorității istroromâne drept un factor esențial în consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Partea croată a mai precizat că cele două state au acum multe lucruri în comun, fiind state membre ale Uniunii Europene și a ținut să aprecieze sprijinul pe care România l-a acordat Croației în cursul procesului de aderare la UE.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a prezentat misiunea pe care o are în Executiv, precum și liniile directoare ale mandatului său. Astfel, Cristian David a subliniat rolul de coordonare pe care îl are în legătură cu problematica românilor de pretutindeni, care acoperă domenii de activitate aflate în gestionarea mai multor ministere.

Ambasadoarea Republicii Croația a solicitat oficialului român sprijin în domeniul gestionării relației cu cetățenii croați stabiliți în alte state.

Ministrul delegat Cristian David a manifestat deschidere în acest sens. Totodată, demnitarul a adresat o invitație pentru efectuarea unei vizite la București directorului Departamentului pentru Croații de Pretutindeni, pentru a purta un dialog mai strâns în domeniul gestionării relației cu comunitățile stabilite în alte state.

Oana Ghiță, Antonia Niță

September 18, 2013
© 2013 AGERPRES


| Home | Links | Books | News | Culture | Status | Alphabet | Photos |

© 1999-2016 www.istro-romanian.net. All Rights Reserved.